Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Kort om Sousvide

Sous vide, som udtales ’su veed’, er et fransk udtryk, som betyder ”under tomhed” eller ”under vakuum”. Navnet kan til tider virke lidt misvisende, for selvom de fleste fødevarer som tilberedes sous vide, skal vakuumpakkes før tilberedning, så er selve vakuumpakningen kun en lille del af hele idéen bag sous vide.

Sous vide går ud på at maden tilberedes ved en lav og præcis temperatur, over en længere periode, altså en slags langtidstilberedning.

Du skal altså tilberede ved en lavere temperatur end du er vant til. I ovn vil du som regel tilberede kød ved 180-200 °C, og så tage dit kød ud når den ønskede kernetemperatur er opnået. Men med sous vide, tilbereder du altså ved den temperatur du også ønsker at opnå i det tilberedte.

Da man tilbereder ved en lavere temperatur end normalt, skal maden tilberedes over længere tid, alt efter hvad det er der tilberedes. Men både temperatur og tid kan variere meget.

Man vakuumpakker maden, fordi tilberedningen foregår i et vandbad. Hvis man ikke vakuumpakkede maden, ville alt saft, kraft og smag forsvinde ud i vandet. Ved at vakuumpakke maden, beholder man altså saft og kraft.

For visse typer af fødevarer har vakuumpakningen endda den ekstra gevinst, at strukturen ændres, fordi det tilberedes uden luft og under et let tryk.

Årsagen til at man benytter et vandbad, er at vand har en utrolig god evne til at overføre varme. Det gør metoden til en energieffekt måde at tilberede maden på – noget der er en fordel, netop da man ofte tilbereder maden over længere tid.

Når man bruger sous vide metoden, kan man bruge nogle af de lidt ”dårligerer” udskæringer på dyret, hvilket er en stor fordel da det oftest er dem med den bedste smag.

Vi har både et stort udvalg i kød som er super til at smide i sin sous vide, men også et stort udvalg i færdig sousvidtet kød som er klar til ovn eller grill

Kig ind og hør nærmerer